Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sund hundmat? – Livet med dobermann

Sund hundmat?

Hundarna äter Nordic färskfoder och jag är väldigt nöjd med den maten. Men ändå kunde jag inte låta bli att testa en hundmat jag läst om förut när ”vår” djuraffär börjat sälja det. Sund Hundmat heter det.

Det bygger på att man ger hunden lite olika saker att äta olika dagar och att man skiftar mellan att ge oxblaning, vitalblandning (oxhjärta, oxnjure och oxlever) och köttben samt har en fastedag i veckan.

Så här ser schemat ut för en vecka vad gäller fördelningen även om man inte behöver ge på speciella dagar så.

Frågade om det på vovve.net och där fick jag uppfattningen om att det inte är ett helfoder men jag fattade aldrig om det gällde om man bara skulle ge oxblandningen.

Vet inte om det räknas som färskfoder eller BARF eller något mittemellan, jag är för dåligt påläst själv.

Som jag förstår det är fodret inte heller svenskt utan kommer från Tyskland, det är också en sak som går att fundera lite över.

Har du några kloka tankar eller råd om det hela så tar jag tacksamt emot tips.

17 svar på ”Sund hundmat?”

  1. Mitt tips är att du ringer Wiktor Sandecki på Sund hundmat och pratar med honom om du är intresserad. Han är mycket kunnig och hjälpsam :)

  2. Spännande foder, det ska vi kika närmare på!
    Vi väntar bara på frysmöjligheter så kommer vi att börja med vom og hundemat, men skönt med sånt schema så man verkligen kan blanda!

    Sv: Ja men eller hur, känns för bra för att vara sant att snön äntligen är här! :D
    Ja vi var lite tidiga med julpyntet, men kunde inte hålla oss såhär nu när snön kommit!

    1. Ja, jag gillar tanken bakom den här maten men det är fortfarande några saker som jag tycker är lite oklara.

      Nu köpte jag visserligen lite andra saker i hundaffären samtidigt också men maten var dyr, kan ju vara rätt viktigt för er som har så många hundar t ex.

      Jag hängde upp julstjärnor direkt efter att jag hade läst på er blogg! :D

  3. Ett eget spann är ett projekt, typ 10-20 års projekt men en dag kanske jag står där :)
    Ja, när ett däck sprängs på en bil så är det inte lika illa som om det vore på en lastbil tex ;) det är ungefär som att få en punktering, fast med en högre smäll!

  4. Hej! Har också kikat lite på SundHund. Var inne på hemsidan och läste. Tycker variation är bra, men tycker att det här fodret inte ger så mycket variation egentligen. Det är bara oxkött och oxben vad jag förstår. Skulle tycka det var bättre om de varierade proteinkällan mer. Blir bättre balans då.

    1. Rent spontant så känns det ju så ja, att det borde vara variation även där.

      Nu undrar jag direkt vilka olika typer av protein som ingår i Nordic, måste genast kolla.

    1. Jag var tvungen att kolla på hemsidan om jag kunde hitta någon info om fastedagen men det gjorde jag inte. Det är väl nåt om att vilda vovvar inte äter varje dag?

  5. Jag ger mina hundar Vom og Hundemat, ett Norskt färskt helfoder utan spannmål, är packeterat i 500 g och kostar 18 kr för 500 g. Finns i olika variationer, har upplevt att hundarna kan bli lite väl fasta i sin avföring. För lite fiber kanske? Jag tror mycket på SundHundmat, har varit på en av Victors föreläsningar. Vad jag reagerade på var att om man nu brinner så oerhört mycket som Victor, veterinär, för att inga hundar ska äta torrfoder varför lägger man sitt foder som ett av de dyraste färskfoderna/barf-foder på marknaden.
    Susanne & Signe

    1. Intressant. Det där med priset hade varit ok om jag hade märkt stor förändring på hundarnas välmående, men de mår prima på Nordic som de äter sen tidigare. Så det ska nog mycket till att jag ska byta foder.

      Men vi ska testa ett tag nu i alla fall.

  6. Jag är inget större fan av de vanliga torrfoderna som jag tycker känns fulla med spannmål och väldigt artificiella. Satte min hund på färskfoder från det att hon var liten och bytte till SundHundmat för snart ett år sedan när vi flyttade och fick tillgång till det. Var dessutom på en föreläsning av Wiktor som var mycket intressant. Sammanfattningen av föreläsningen var tänk på hur en varg äter och gör samma för din hund då de har samma kropp och ursprung. Nu får min hund SundHundmat blandat med liten varierande mängd torrfoder mest för omväxlingens skull.Så klart också fritt från spannmål. Älskar att se hur mycket hon gillar maten, för att inte tala om benen. Nu har de slutat med oxstruparna, men de tog henne 30-45 minuter att äta upp. En riktig utmaning! Dessutom håller benen igång tänderna på henne så dem borstar vi definitivt inte.

    1. Intressant att du ändå ger din hund torrfoder ändå.

      Hade jag blandat så hade det nog varit med ”vanligt” färskfoder i så fall. Torrfoder använder jag som belöningsgodis vid träning.

      Mina hundar äter allt med samma stora glupskhet så det är svårt för mig att säga vad de föredrar, allt som man får i skålen verkar duga fint! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *