Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 I skidbubblan med Iris – Livet med dobermann

I skidbubblan med Iris

Avslutade förra bloginlägget med ”Jag känner mig grymt otränad och om jag känner så kan jag inte kräva av Iris att hon ska orka massa mera. Vi fortsätter åka våra korta 3-3,5 km rundor nu ett tag.” och redan i dag tar jag tillbaka.

För i dag åkte jag inte 3 km med Lina först och tramapde upp igensnöade spår. I dag var det jag och Iris som åkte direkt. Vi gick i rask takt till spåret och så fort jag fått på mig skidorna så tog jag av Iris täcke och så körde vi. Mina ben kändes lite darriga men inte alls lika slut som sist. Nu orkade jag hjälpa till, jag orkade staka som en idiot och flåsade som en blåsbälg gjorde jag först på vårat tredje och sista varv.

Det är så grymt kul att åka med Iris. Jag kämpar på allt vad jag orkar och har nästan tunnelseende men uppfattar att hon ibland slänger det där lilla ögat bakåt när jag grymtar till eller byter från att diagonala till att bara staka och tvärtom. Det är som att hon kollar av läget där bak och jag känner verkligen att vi gör det här tillsammans. Det känns som att det bara är hon och jag i hela världen, allt annat försvinner. Det är en otroligt härlig känsla!

Jag kan ha fel men jag tror att en bil krypkörde längs vägen när vi körde den rakan som går längs med vägen. Jag tittade inte ens upp, jag ville bara vara i min skidbubbla med Iris.

Inga fall på skidorna i dag och det enda som stoppade oss var en nödbajs. (Inte jag).

Vi åkte 4,75 km med ett snitt på 4:45 min per km. Farten dras ner av att det på vissa ställen är rätt jobbig snö där vi får kämpa rätt mycket båda två. Och det där lilla bajsstoppet.

Vi avslutade åkningen på samma ställe där vi började, vid Iris vintertäcke. Jag slängde av mig handskarna och satte på henne täcket, tog av skidorna och sen småsprang vi lite hit och dit en stund så hon skulle behålla värmen och inte bli kall och stelna till. Sen gick vi så fort vi kunde hem och där kände jag igenom henne och kollade tassarna. Hade kommit lite blod vid en av klorna på ena tassen, dumma snö. Strechade henne försiktigt.

Jag älskar min lilla skidhund.

11 svar på ”I skidbubblan med Iris”

  1. Vad kul ni har det ihop! Men nu när snön äntligen är här så känns headern lite ”ute”? Minns vilken julig du hade förra året! Kämpa på ute i spåren ;)

    1. Det ryktas att snön försvinner snart så snart kanske du får som du vill (även om jag håller tummarna för att det inte blir så…) :)

  2. Hej!

    Funderar på en dobbe i vår familj.
    Vi har haft dobbe innan men inte som draghund.
    Hur tycker du de fungerar i draget? Är de mycket frusna av sig?
    Blir de nöjda med drag och hjängympa eller är det bruks som gäller.. Våra förra gjorde vi inget speciellt med tråkigt nog. :/

    Men tänkte ha den ihop med min malamute, är det en dum kombo tror du?

    Vore väldigt tacksam om du kunde svara på mina frågor, hittar inte många som kör drag med sin dobbe :)

    Anna

    1. Hej Anna!

      Bra frågor du ställer. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag kunde svaret på alla.

      Lina är mer frusen än Iris. Lina gillar inte att dra, Iris älskar att dra. Men med ett bra vintertäcke och träning så tror jag nog att de flesta dobbisar gillar drag!

      Du har väl haft några dobbisar själv, du kan nog svara lika bra som jag hur mycket de ”måste” vad gäller träning och hjärngympa för att det ska bli bra. Likaså frågan om kombinationen av malamute och dobermann, men de tävlar väl i samma klass i draget?

      Såg nu nyss att det är några dobermann med i senaste numret av Draghunden. Så några ekipage finns det ju som tränar drag. :yes:

      Lycka till med eventuell hund oavsett vilken det blir!

    2. Fick höra här för ett tag sedan att dobbisar lär ska gå bättre i spann med huskysar, eftersom båda raserna galopperar (mera)? Att dobbisar får d svårt i spannet med malamute, eftersom de ju är hundvärldens bulldozers, alltså tungdragare därmed travare… men huruvida detta stämmer, vet jag inte…

  3. Hej!
    Läser med behållning din blogg även om vi inte har en dobermann! Sambon och vår irländska terrier Kalla skulle ut och dra med skidor igår så jag berättade om er kilometer tid och eftersom han är tävlingsmänniska så berättade han stolt att de hade 4:23 per kilometer på sin 5 kilometersrunda och han hälsar och tackar för motivationen! :-))

    1. Härligt att höra att vi kan motivera lite! Hälsa tillbaka att vi ska göra allt vi kan för att slå den tiden så snart som möjligt! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *