Flytvästen på simtur

Dagens sköna sommarväder gjorde att jag lyckades övertala husse att följa med Iris och mig till havet och skvätta lite.

Iris var väldigt lycklig att vara tillbaka i de långgrunda vattnet och när vi gått en bra bit ut i viken fick hon sätta på sig flytvästen och vara lös.
9juli13.2
Iris tittade efter sjöfåglarna i dag också men inte en enda gång gjorde hon ens ett försök att jaga i dag. De gånger hon sprang en bit på egen tass vände hon antingen tillbaka självmant efter bara några sekunder eller så kallade jag på henne och då tvärvände hon.

Hon jagade bara sin safestix som jag för övrigt är så nöjd med! Inte alls lika mycket vatten in i munnen som när hon ska hämta bollar i vattnet eftersom hon kan stänga munnen om safestixen på ett helt annat sätt.
9juli13.1

Eftersom hon hade flytvästen på sig i dag så vågade vi oss ut på några lite längre simturer i vattnet. Iris och jag simmade sida vid sida i vattnet och dit jag simmar följer hon efter.
9juli13.3
Iris som är rätt bra på att simma vid sidan av och inte på mig när vi är i vattnet, var inte lika duktig när jag hade hennes leksak i handen. Så dagens smarta var att jag surrade fast safestixen i handtaget på flytvästen utan att hon märkte det så gick det bra igen.

Efter varje simtur satte vi fart tillbaka mot husse och jag gjorde mitt bästa för att tävla med Iris men det var lönlöst, hon vann varje gång.
9juli13.4

4 svar på ”Flytvästen på simtur”

  1. Tack! Risken för vattenstänk och sand är för stor, så detta är bilder tagna med min iPhone (som fick följa med ut till havs i två bajspåsar för att hålla sig torr)! Big Smile

 1. Missade att fråga, vad tycker du om flytvästen? det är en ruffwear va?
  Har tittat lite på flytvästar till Lukas men de flesta tycker jag får ett stort ”glapp” längs bak i ryggen och flytvästen ser ut att göra honom för mycket framåtlutad i vattnet. Är ute efter en flytväst som har bra städ under bröstkorgen Smile

  1. Ska erkänna att jag nog köpte första bästa väst i hundaffären när Iris skulle ut på sina första simturer i sjön som yngre. Sen har den bara hängt med.

   Iris simmar ju så bra att jag har den mest som extra säkerhet och stöd, med den på så vågar jag ta lite längre simturer och simma även där jag själv inte bottnar.

   På land blir denna också lite glapp i ryggen, en dobermann är ju mycket bröstkorg och i övrig rätt tunn, men jag upplever att det ändrar på sig i vattnet och att den sitter rätt bra då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette