Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jobbigt fast lätt med Lina – Livet med dobermann

Jobbigt fast lätt med Lina

Sist när jag skulle springa med Iris kände jag mig inte helt hundra så jag sprang bara lilla rundan på 4-5 km. När det var dags för ny löptur var det alltså Linas tur att följa med och vi tog den långa rundan tillsammans.

Lina är en dröm att springa med, hon bara lufsar med och ser nöjd ut. Håller sig så fint vid sidan om mig hela tiden att jag knappt behövde tänka på att hon var med. Kunde fokusera helt på löpningen.

Plötsligt började jag känna efter, vilken hand är kopplet skönast att hålla i, vänster eller höger hand? Hur långt koppel är bästa att ha? Är det kanske skönare att ha henne springandes på höger sida istället för vänster? Och hur känns det egentligen i mitt knä nu när jag bara kan rulla på i steget, har jag inte lite ont ändå? Hur trött är jag egentligen? Vilket tempo håller vi förresten, ska inte runkeepertanten säga något snart? Orkar jag sringa så här fort hela rundan?

Det är ju SKITJOBBIGT att springa med hund som bara är där och som är kopplad hela rundan! Man har ju tid att tänka på precis allt från om högerskon inte är knuten lika hårt som vänsterskon till vad man ska äta när man kommer hem.

Det var nästan lite skönt när en lös pudel kom springade mot oss på den allra sista kilometern. Jag fick ropa lite neeej så tanten som ägde pudeln skulle märka att någon hände bakom hennes rygg. Jag fick övertyga Lina om att vi inte var på väg rakt mot pudeln utan skulle hålla höger förbi. I några lyckliga sekunder tänkte jag inte på något annat än hund istället för hur att känna efter hur trött jag var.

En mil på 63 min blev det och det känns som att jag snart springer milen på under 60 min.

6 svar på ”Jobbigt fast lätt med Lina”

  1. You go girl! :-D Snart milen under timmen, inte illa!

    Sjuukt jobbigt att springa utan hund = sjukt jobbigt att springa med hund som man inte behöver tänka på.. Då blir det som du säger att man tänker på allt annat istället och speciellt hur tungt det går.

    1. Ja det vore riktigt skönt att i alla fall klara en gång under 60 min!

      Sjukt jobbigt oavsett helt enkelt! :lol:

  2. Bra jobbat, snart under timmen! :)

    Tänkte på du som kör drag på skidor, du har inte funderat på att låta dom dra när du springer också? :) Det kan man ju även tävla i om man skulle tycka det är kul och att det går bra, det var en tanke som slog mig här om dagen i alla fall och jag är nu i full jakt med att ta reda på regler osv :)

    1. Jag har ju tänkt ställa upp i tävlingen Hundlöpet med Iris och då tänkt springa så att hon får dra mig i mål precis så som du föreslår. :)

      Men att hon får dra när vi springer här hemma i vanliga fall tror jag inte att mitt knä skulle hålla för tyvärr. Försöker få husse att intressera sig för detta. :D

      1. Smart ;) Jag har också engagerat hussen, det är väl därför man har två hundar? haha ;) Kul att kunna ut och springa hela flocken tillsammans, var min lilla tanke ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *