Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Te i trädgården! – Livet med dobermann

Te i trädgården!

I går hade vi middagsgäster och en av gästerna är lite yngre och gillar att kasta boll till Iris. Men så blev lite kallt att vara ute under kvällen i går och inomhus kastar vi ju inte boll så då fick vi hitta på något annat.

Vill du se när hundarna letar upp en te-påse? frågade jag istället. Det ville han.

Så jag tog fram burkbanan och så fick han vara den som placerade ut burken med te och sen turades Lina och Iris om att leta och markera. Det blev jättebra och både hundarna och lille gästen gillade det. Vi testade till och med att gömma en tepåse till Iris i vardagsrummet som hon fick leta efter, hon hittade den efter en lång stund.

Idag hade jag lust att köra mera. Det var ju rätt kul att pyssla med burkbanan igen! Men redan efter några markeringar på banan var jag uttråkade och gömde i vardagsrummet och ett av gästrummet istället. Både Iris och Lina fick göra och båda hittade.

Efter en stund började jag snegla ut genom fönstret och föll för frestelsen, jag skulle testa att gömma utomhus i trädgården!

Men innan jag berättar hur det gick vill jag visa vad det var jag gömde för Iris. Då en hel tepåse är så stor att till och med jag med lite tur skulle kunna nosa upp den så slaktade jag en tepåse och gjorde två uppletandegrejjer av den. Den gula pappersförpackningen som påsen ligger i rullade jag ihop och häftade ihop. Dvs inget te alls i den utan bara papper. Själva tepåsen klippte jag upp och hällde bort 90% av innehållet och satte sedan ihop en minipåse för Iris att leta efter.
30sept13.3
När det var klart låste jag in Iris i hallen och gav mig ut och letade rätt på några bra gömställen. Den lille tepåsen pillade jag ner mellan några  stenar i kanten på jordgubbslandet.
30sept13.1
Pappersrullen petade jag ner i stupröret på baksidan innan jag hämtade Iris och bad henne leta.
30sept13.2
Iris sprang runt som en tok men betade liksom av en bit av tomten i taget. Första nosade hon runt altanden, sen vid förrådet osv. Inomhus är hennes letande helt planlöst men nu jobbade hon mycket tydligare av ett område i taget.

Jag kuunde inte låta bli att filma men jag blev så till mig när hon hittade den första tepåsen att jag stängde av telefonen som en ren reflex tyvärr! Hon fick en tennisboll som belöning och när hon sprungit några varv med den på tomten kallade jag henne till mig, tog bollen och sa ”leta” igen. Jag var sjukt nöjd när min lilla hund satte nosen i gräsmattan och började leta direkt! Den lilla pappersrullen hittade hon bara någon minut senare och blev det lite bättre filmat!

6 svar på ”Te i trädgården!”

    1. Nu när hon hittade pappret som T:t legat i så går det ju inte att göra så mycket mindre T, bara mindre pappersbitar :)

      Och liggmarkeringen får vi nöta lite på utomhus men hon kan när hon får tänka till! :-))

    1. Exakt vad jag tänkte :-D Om jag känner Sören rätt så har han nog några tepåsar han också att låna ut!

    1. Lina nos/krafsmarkerar, Iris liggmarkerar och med en klicker och några hundgodisar så går allt att lösa! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *