Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Vi springer – Livet med dobermann

Vi springer

Innan vi åkte till det lilla huset på prärien på midsommarafton var jag ute och sprang med hundarna. Tänkte att det kunde vara bra att tömma lite energi innan vi åkte hem till Gizmo och co.

Samtidigt som grannarna på gatan hade satt sig till bords för midsommaraftonens sill-lunch och precis börjat sjunga nubbesång sprang jag förbi deras hus med en hund i varje hand. När jag kom ut på ett fält var det kubbkalas/midsommarstångsresning där. Då kände jag mig faktiskt lite malplacerad och försökte se osynlig ut och hukade lite.

Men när vi lämnat alla andra bakom oss så var det bara skönt att springa! Mina knän tycks vara ok med att springa nu och därför har jag ökat på min runda till det dubbla. Åtta kilometer sprang vi och Iris fick springa lös i kanske en av dem. Då skuttade hon fram som en galning, jag fattar inte att de kan ha så mycket energi i benen!

Så fort jag kopplade henne så sprang hon fint vid min sida igen. Både Lina och Iris är duktiga på att springa i löst hängande koppel vid sidan så det går jättebra att springa med bägge samtidigt.

Väl hemma kände jag mig halvdöd och Lina gick direkt och la sig i skuggan och flåsade. Iris däremot, hon kutade in genom grinden och hämtade en boll som låg på gräsmattan och kom sedan rusandes tillbaka och ville att jag skulle kasta boll med henne. Vad är det för fel på dig Iris?

I dag ska vi ut och springa vår runda igen men vi ska vänta till kvällen då det förhoppningsvis hunnit bli lite svalare. Dagen ska ägnas åt att jobba i trädgården och träna lydnad.

8 svar på ”Vi springer”

  1. Vad kul att de sköter sig så bra att du kan springa med båda!! Midde är sådär pigg ibland han med efter en joggingtur – visst blir man trött :laugh: Fast nu när det är varmare ute och han dessutom oftast springer i lina och drar så brukar han vara helt slut när vi kommer hem :D

    1. Har du Midde i sele och lina då eller? Fast i bälte också? Drar han hela tiden och hur långt och hur ofta? (jag hade visst lite frågor….)

      Om de drar när vi springer och jag måste hålla emot eller stoppa farten så gör det ont i knät direkt! Så därför har jag väl haft väldigt lätt för att vara konsekvent med att inte låta dem dra. Verkar ha lönat sig!

  2. Hej Madeleine,
    jag läser din blogg varje dag fortfarande, vilka fantastiska bilder du visar, otroliga! Jag vill också kunna få till sådana fina bilder, men det får jag inte.
    Har nu fått hem min fina Julia, papillon valpen. Ja, man är ju lite kär. Men visst är det lustigt med hundar, här har jag den lilla, lilla som faktiskt agerar och har lite av samma beteende som min riesenschnauzer hade, hon har ju varit här dryga två veckor nu och börjar bli varm i kläderna. Och det gäller ju att hela tiden tänka, hund är hund i huvudet. Ha det bra!

  3. Hej (igen).

    Jag har frågat dig två gånger tidigare när du bodde i Stockholm om man fick åka förbi och kolla när du tränade, och bägge gånger ville inte mina medresernärer. :blush:
    Nu ska jag och min kompis ner till falsterbo någon gång nästa vecka, om du är på någon brukshundsklubb skulle du vilja stanna upp och dela lite hundtankar och kaffe/the? :coffee: :dog:

  4. :dog2: Therese, vad kul att höra! Både att du läser bloggen och har fått hem en liten sötnos!

    Just pappisar är ju en ras som Lina har enorm respekt för kan jag säga. Blir hon utskälld av en sån så vänder hon bort huvudet och tycker att det är lite läskigt. Så de kanske är stora hundar egentligen! ;)

    :dog2: Freda! Men så bra att du har vägarna förbi här istället då! Du/ni kan ju stanna till här hemma hos oss och fika? Jag bor inte långt från E6:an om ni åkter från Helsingborg söderut mot Malmö och jag är hemma nästan jämt. :)

    :dog2: Eva, och nu i på kvällen sprang jag igen och bättrade på min tid med fem minuter! :-D Så just nu är jag lite nöjd faktiskt!

    :dog2: Emelie, eftersom du ser ut som en liten sticka så finns det inget fläsk att röra på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *