Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Altanräcken är för fegisar – Livet med dobermann

Altanräcken är för fegisar

Det började med att jag stängde in den ena eller båda hundarna på altanen genom att täppa igen utgångarna med kompostgaller. T ex om jag skulle köra med trimmern och inte ville ha några nyfikna nosar (läs Iris) i vägen. När jag ville träna den ena hunden utan störning av den andra.

Det gick bra ett litet tag, sen kom Iris farandes ändå. Inte via kompostgallrena som är 70 cm höga utan över altanräcket som är 90. I början försökte jag säga nej och få henne att förstå att man skulle stanna innanför men det tog inte lång tid innan jag gav upp. Iris började hoppa över räcket även när det inte var stängt med kompostgaller. Varför gå runt när man kan hoppa över?

Nu är det mer regel än undantag att hon skuttar över men oftast är det så här det ser ut; Iris på väg över för att det är den kortaste vägen till den älskade bollen.

Tyvärr har vi en liten bit staket som är ca 1 m högt bakom komposten där vi trodde att vi inte behövde sätta upp sånt rutmaskigt fårstängsel (eller vad det nu kallas) där Iris nu flyger över lika lätt. Inte så länge jag är på tomten men får jag för mig att gå till framsidan en stund utan henne så dröjjer det inte länge innan Iris studsat över staketet.

Det märkte jag när jag lämnade Iris på tomten med husse och skulle gå en promenad med bara Lina. Plötsligt hade vi Iris med oss också. Hopplös kan man inte kalla henne!

10 svar på ”Altanräcken är för fegisar”

  1. Underbara bilder av en enveten hund. Vi d120 ska gränsen gå för hundhopp har jag läst någonstans. Vårt staket blev så högt ialla fall och än så länge är hundarna på plats innanför.

  2. Det sägs ju att gräset alltid är grönare på andra sidan staketet, det kanske gäller hundar också :-))

    Vårt staket är ca 90 cm men Hedvig har aldrig hoppat över och inte visat några tendenser på att vilja göra det heller. Trots att hon utsatts av frestelser i form av igelkotter har hon snällt stått kvar på rätt sida. Vet inte om det kanske beror på att hon aldrig fått hoppa över något pga knäartrosen ?:-)

  3. :dog2: Ulrika, det finns nog hundar som hoppar högre än 1,20. Sen tar sig ju en del hundar över 2 m också bara de har något att ”klättra” på eller vad man ska säga. Hittade ett youtubeklipp som illustrerar vad jag menar;
    http://www.youtube.com/watch?v=6Qc7ZbKq1no&NR=1

    Iris hoppar inte över fårstängslet som är 1,10 men staket med plankor som är lika högt är inga problem.

    :dog2: Emelie, studsade Anna och också över då? Minns bara att Iris gjorde det, sicka busmajjor!

    :dog2: Ingis, eller matte är på andra sidan ;-)

    Lina skulle aldrig få för sig att ens försöka, oavsett katter eller kottar. Men Iris hon kan hon…

    1. Att hon hoppar över altanräcket är ok med mig men i dag hoppade hon även tillbaka, alltså från gräsmattan och in på trädäcket! Dels är det högre från det hållet, dels är brädorna hala. Det hela är en liten olycka som bara väntar på att hända…

    1. Hon sticker ju bara när jag lämnar den inhägnade baksidan och försvinner ur synhåll. Oftast är jag ju på framsidan av tomten och vattnar eller nåt bara. Men jag ogillar ändå att hon vet att hon kan dra, även om jag inte tror att hon skulle få för sig det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *