Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Allt var bara värre än jag trodde – Livet med dobermann

Allt var bara värre än jag trodde

Jag såg inte Grannfejden i går eftersom jag jobbade. Nu har jag sett programmet på TV3s hemsida.

Min bild av människan som skulle vara med i programmet var att hon födde upp valpar för att tjäna lätta pengar på okunniga ”blocketköpare”. Nu när jag har sett programmet har jag ändrat uppfattning.

För vem som har haft hund i 35 år och sysslat med bruks så länge som hon kan inte få sina hundar att sitta på kommando, trots upprepade kommandon, inomhus? Hur många av er har hundar som kissar inne trots att ni har en stor tomt som är inhägnad? Och framför allt, är det så konstigt att en människa som inte har lyckats lära hunden ”sitt” inte klarar av att hålla isär hundarna vid löp?

Min nya bild av denna människa är alltså att hon har lika lite koll som dem hon säljer till eller möjligtvis mindre. Hon klarar ju inte att ta hand om hundarna. Hon klarar inte att ge dem tillräckligt med mat, hon klarar inte att uppfostra dem, göra dem rumsrena, hålla isär dem och få dem att sluta bråka, hon stavar och skriver som en mellanstadieelev och hennes hus (som antagligen stinker hundkiss) har sjunkit till halva köpvärdet. Total misär. Jag är Einstein och mina hundar lever prinsessliv jämfört med flocken i Munkfors.

Är valpkullarna dessutom hennes enda inkomstkälla så förstår jag att hon fortsätter så länge någon köper. Slutligen tycker jag så synd om de ärrade, avmagrade hundarna som sprang omkring med svansen mellan benen. Jag håller tummarna så hårt för att alla som tänkt köpa dobermann såg det här avsnittet av grannsfejden som faktiskt bara lämnade mig helt tom. Även om jag också skrattade så jag grät när hon skulle träna lydnad inför kameran.

Jag har skrivit om denna person i ett tidigare inlägg som går att läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *