Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lycka bland stenar och jord – Livet med dobermann

Lycka bland stenar och jord

I dag kunde jag inte hålla mig längre. Jag var tvungen att trä på mig skidorna och sätta dragselen på Iris.

Vi gick ner till den nybyggda cykelbanan först, kanske hade de inte hunnit med att ploga den? Tyvärr var det plogat och det låg bara några cm snö på den. Det fick bli en åker i anslutning till vägen och den där cykelbanan.

Jag kunde se hur det stack upp frusen jord och stenar på sina ställen. Det var inte så mycket att välja på, vi fick åka i ett traktorspår som lyckligtvis gick ett helt varv runt hela åkern. Första varvet ägnade jag åt att be snälla Iris om att gå sakta. Sakta är ett ord jag använder ofta men inte så ofta som i dag! Jag tjatade hela vägen.

När vi hade tagit ett helt varv så följer Iris per automatik skidspåren på ett annat sätt och hon fick dra. Jag kunde inte hjälpa till annat än med stavarna, att köra skate var uteslutet då marken var för ojämn och jag fick hålla mig i traktorspåret. Jag kände hur det riktigt högg till under skidorna ibland när jag åkte över jord eller en sten men det var det värt, det var så kul att bara stå på skidorna igen!

Att bromsa gick inte heller så varje gång vi skulle stanna så fick jag ta till den gamla hederliga slänga mig åt sidan. Gick utmärkt. Undrar däremot hur många av bilisterna som såg oss som tyckte vi var skvatt galna?

Kunde inte ens hjälpa till att staka när jag skulle filma så jag filmade bara två väldigt korta snuttar, ville inte att Iris skulle behöva ödsla kraft på att dra mig som en klump där bakom utan att få hjälp.

När vi hade åkte två varv på fältet slutade vi åka, jag ville inte förstöra mina skidor helt eller anstränga Iris för mycket på första turen. Nu såg inte Iris särskilt trött ut efter premiären men ändå. Man kan se hur gräset fortfarande sticker upp över snön, det var inte helt färdigt för att åka skidor där ännu.

Iris och jag gick hem och jag gick en promenad med Lina efteråt. Vi gick och letade efter nya ställen att åka skidor på. När Lina och jag kom hem igen började det snöa så nu hoppas jag att det kommer mycket så kanske det där fältet duger till skidåkning till slut!

7 svar på ”Lycka bland stenar och jord”

    1. Jag har längtat så galet mycket efter detta! Hoppas att vi får behålla snön så det blir många mil i vinter! :-D

  1. :D Så kul , hade gärna varit med och sett sidokasten ;) Ja vi röstar för mera snö åt dobermann folket o deras dobermann :)

    1. En väl inövad teknik kan jag säga! :D Den nödbromsen är bra att ha när det går fort!

      Ska tillägga att jag alltid ropar ”stanna” och sen kastar mig så att det blir ett kommando också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *