Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Speed dating för hundar – Livet med dobermann

Speed dating för hundar

När vi knatade över Gärdet i Stockholm i lördags så gick vi ju lite vid sidan av med hundarna Emelie och jag. Däremot kikade vi på och pratade vi rätt mycket om den breda stig som löper från Valhallavägen rakt bort mot Kaknästornet och som var helt full med hundar och hundägare.

För det är bara en väg. En upptrampad stig som man går rakt fram tills man kommer till slutet och där vänder man och går tillbaka igen. Det blir som speed dating för hundarna. För varje 50 m på stigen du går så möter du minst en ny hund. Ibland hinner din hund inte stanna och hälsa på hund nummer ett den möter innan hund nummer två hinner gå ikapp och är framme för att hälsa.
16feb13.7
Det blir ju så klart en vanesak för hundarna som går på Gärdet och de som inte fixar det slutar nog gå där. Man samsas ju dessutom om ytan med både fåglar, motionärer och ibland hästar. Men finns det någon hund som vill möta andra hundar på det sättet varje gång? Kanske är det för att jag själv hellre möter andra människor på ett annat sätt som jag inte riktigt gillar det helt och hållet?

För att inte tala om hur många hundar som faktiskt skiter i sina ägare och hakar på den hund de gillar bäst i stället. Även då den hunden är på väg åt helt motsatt håll och husse har tänkt att det är dags att gå hem nu. Vi såg särskilt en hundägare som stod och blåste i en visselpipa en, tio, tjugo gånger eller fler, några hundra meter bort från sin hund som lekte med en annan hund under tiden. Effektiv avinlärning på den pipan vill jag lova.

Nu kanske det låter som att jag är negativ till Gärdet men det är jag verkligen inte. Tvärtom utnyttjade jag Gärdet till att träna hundmöten och inkallningar när Iris var  6-7 månader gammal och redan då kom hon när jag ropade till förmån för att leka med andra hundar. Samma med Anna, ingen av våra hundar har fått springa vind för våg på Gärdet utan det har alltid tränats och belönats när vi varit där. Hade jag bott kvar i stan hade vi antagligen gått där med jämna mellanrum bara för att träna ännu mer.

10 svar på ”Speed dating för hundar”

  1. Håller med om att gärdet är ett ställe för sig. Skulle själv aldrig åka dit för att hunden ska leka, men så bra för miljöträning och störningsträning.

    Kanon att ha ställen som många med hund utnyttjar för att få bra störningsträning. :-)

    1. Har man hund i centrala Stockholm (där det råder koppeltvång i hela stan) så är ju Gärdet en oas. :yes:

      Och som träningsställe är det utmärkt!

  2. Hade vart perfekt för mig och Disa :D

    Frågade dig på Fb för ett tag sedan om halsbandet du köpte från ruffwear som hade en störra metallögla till kopplet så det inte skulle fara runt. Hur funkar det? Ramlar kopplet ner och slår ändå?

    1. Ja det gjorde du! De halsbanden funkar som det är tänkt när de bara har halsbandet på sig men min uppfattning är att så fort du hakar fast kopplet så blir det precis som vanligt ändå.

  3. Hujedamig, dit skulle jag aldrig åka med min hund. Inte ens för störningsträning med min unghund! Tänk om den blir påflugen av nån annan hund? nej tack. I Göteborg finns ju Slottskogen där många har sina hundar lösa, där har jag fått säga till en och annan att nej, min valp vill inte hälsa på din ”snälla” hund. Men för de hundar som inte får någon som helst annan stimulering så är nog gärdet bra ;)

    1. Eftersom Gärdet är ett rätt självutvärderande vad gäller hundar som är dumma. Min Iris är ju inte så himla trevlig mot andra hundar som kommer springandes heller, hon voffar dem rakt i nosen och ber dem dra åt helvete men hon har aldrig flugit på någon annan hund. Så vi lär andra hundar att inte komma springades som idoter när vi är där ;)

      Ju mer rastgårsliknande ett ställe blir desto mindre behöver matte eller husse ha koll på hunden känns det som. Men på Gärdet är det bilvägar på flera sidor om och man samsas med hästar, andra hundar och motionärerna. Man måste ha hyfsat koll där.

      Men jag håller med dig på det stora hela…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *