Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Fler hundkrafter i Iris? – Livet med dobermann

Fler hundkrafter i Iris?

Var ute och cyklade med lilla Lina. Precis när vi skulle vända och cykla hem igen så kom jag på att jag skulle sätta på runkeeper i iphonen för att kolla hur långt vi cyklat och hur fort det gick på hemvägen.

När vi kom hem fick jag upp följande lilla kurva som sa att Lina hållit sig mellan 8,5 och 16,4 km/h och att vi cyklat 7 km eftersom vi cyklade samma väg dit och hem.

Tog sedan samma runda med Iris och startade runkeeper på vägen hem precis som med Lina. Viss skillnad på hund, Iris kom upp i 38 km/h och som långsammast gick det i 8,8 km/h.

Att hon saktat in beror endast på att jag gett sakta-kommando när vi fick möte (med joggare där strax innan en kilometer, fyra barnvagnar på rad strax efter en kilometer och en bil direkt efter det) under tiden vi var ute.

Den sista kilometern tvingade jag henne att springa långsammare genom att bromsa och säga ”sakta”. Då håller hon sig i Lina-fart och ligger och drar i 8-16 km/h.

Båda hundarna fick sedan gå mellan femhundra meter och en kilometer som nedvarvning så hela rundan ligger på runt åtta kilometer gissar jag.

Verkar finnas fler hundkrafter i Iris eller så sparar lilla Lina på sina krafter. Funderar på om jag ska försöka ”tvinga” Lina att öka tempot lite? Just nu travar (passar) hon framåt i egen takt och tempo.

3 svar på ”Fler hundkrafter i Iris?”

  1. Lina :love: det behagliga cykelsällskapet i naturen! Skulle däremot vara kul att testa att åka efter en hund som tutar på som Iris. Härligt att ni fortfarande kan cykla! Ett litet + till den supertråkiga vintern utan snö…

    1. Lina kör ju typ joggingtempo. Man hinner titta på utsikten och allt runt omkring när vi är ute tillsammans.

      Cyklingen är bra så länge det inte finns någon snö men så fort snön kommer så byter jag ut cykeln mot skidorna! Längtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *