Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Katta-kratta-strof-tävling – Livet med dobermann

Katta-kratta-strof-tävling

I går tävlade vi lydnadsklass ett som sagt. Såg det som en koll på var vi ligger sedan sist. Det har tränats för lite och för sällan.

Jag som inte brukar vara speciellt nervös inför tävling höll på att avlida innan platsen! Iris skällde på en av hundarna som gick förbi innan vi skulle in på planen och det kändes som att alla tyckte att min dobermann var äcklig och farlig. Iris låg längst ute på kanten och jag tyckte att matten till den lilla, lilla hunden som skulle ligga bredvid henne tittade nervöst och snett på Iris.

När jag lämnade Iris bakom mig höll jag på att dö och på två röda sekunder hörde jag hur Iris kom gående bakom mig. Visst, vi har inte övat plats med andra hundar så det är kanske lite ovant men jag är villig att sätta en peng på att Iris inte ligger kvar för att hon pejlar in mig DIRKET och kommer skyndades!

Fy så ledsen jag var, fy så dåligt det kändes. Tårarna brände i ögonen och när vi gick av planen skällde Iris till på domaren också som kom gåendes mot oss för att konstatera att det bidde en nolla. Han hörde att jag snörvlade till och frågade varför jag var ledsen.

Sen var det en lång stunds väntan eftersom vi var sista hund in. Bra, hade vi varit först in hade det blivit ännu mer pannkaka. Nu hann jag samla mig och konstatera att jag inte är nervös när jag ska in själv på planen, bara lite spänd förväntan innan liksom.

Väl inne på planen så gick tandvisningen hur bra som helst. Domaren var lugn och pratade lite med Iris, jag kände mig helt avslappnad.

Sen skulle det stegas linförighet. Iris undrade vad domaren, testledaren och den som skrev poängen gjorde på planen. Kanske inte så konstigt när vi blivit kommenderade en gång i år. Man får vad man tränar. På läggandet fick jag använda dubbelkommando för att hon skulle lägga sig men sen var hon tillbaka i matchen. Poängen blev därefter;

Platsliggande 0
Tandvisning 10
Linförighet 6
Läggande 6
Inkallande 8
Ställande 8
Apportering 10
Hopp över hinder 10
Helhetsintryck 9

Totalsumma; 125 poäng

Jag tar inte så allvarligt på själva tävlandet så, titlar och placeringar gör mig det samma. Det som är kul är att man har roligt ihop och att hunden vill vara med på noterna. När det då känns som att det är jag som förstör så känns det inte särkilt bra och mest orättvist mot Iris.

17 svar på ”Katta-kratta-strof-tävling”

  1. Helhetsintryck 9 :yes: , och detta trots ett ”voff” på en hund och ett ”voff” på domaren. Seså. Nospuff, från Schäfergrabbarna.

    1. Ja, nian gjorde mig glad. På lydnadsplan har vi kul oavsett hur dåligt vi gör i från oss på de olika momenten. Tack för puffen!

  2. Åh känner igen de där jobbiga känslorna trots att jag inte har tävlat. Varför blir det så skamfyllt när ens hund inte sköter sig? Den frågan har jag ställt mig själv många gånger.Varför måste jag visa upp en perfekt hund som ska va duktig jämt? Hua, var snäll mot dig själv och din hund, ni var ju skitduktiga :-D

    1. Bra fråga du. I stället för att bara lägga fokus på min egen hund som jag känner väl så börjar jag klura på om någon annan har några synpunkter eller förutfattade meningar… galet!

      Men det är sånt här man får lära sig av. Fattar fortfarande inte riktigt var det kom ifrån bara…?

  3. Jag kommer gärna ner till Skåneland en dag och då kan vi ha en träningstävling :-) Jag gillar att kommendera på plan, jag hjälper gärna till om jag kan. Kram till dig o hela din flock.

    1. Gulle dig! Jag ska hitta några snälla skåningar som kan kommendera, finns det inga såna får jag åka upp till er igen!

  4. Tycker väl att resutaten från denna tävlingen skulle kunna vara samma som när vi gick igenom ettan.
    (och nu med massa mer störningar)

    Go domare :yes: , synd att inte alla är sådär lugna.

    Jag och Vega ställer upp och tränar platsliggande inför nästa tävling, kan portionera ut mina andra galningar också så blir vi fem hundar.

  5. Med 10 på platsen hade ni haft ert 1:a pris. Helt ok poäng med andra ord! Träna lite platsliggning så ska du se att det går vägen nästa gång. Känner igen känslan av orättvisa mot hunden, men utan tävling som morot skulle vi nog inte träna lika mycket och det skulle hunden förlora mer på. Du var ju inte dum mot henne, hon vet inte hur det gått poängmysigt och skiter nog i det med. ;) Så länge du kan försöka förmedla rätt känlsa till henne, att du är nöjd oavsett, så är hon nog nöjd hon med.
    Se det positiva, hon drog inte fram till en annan hund eller röjde runt – hon smög upp till dig och den störningen ska övriga hundar klara.
    Bättre lycka nästa gång!!
    Kram

    1. Det är det som stör mig så mycket, inte att vi inte fick bra poäng utan att jag kände hur jag fokuserade på annat än på oss där på platsen. För hon bryr sig inte så om andra hundar och reser hon sig så går hon raka vägen till mig.

      Nu är det platsliggningsfokus här hos oss.

  6. Snyggt jobbat!
    Dock så är det helt jävla respektlöst mot sina med tävlande att gå ut och lägga en plats på tävling när man inte har tränat och vet att hunden ligger!!!!!!!

    1. Mattias, vad var snyggt jobbat menar du? Vår sämsta tävling hittills.

      Jag håller inte med dig att det är ”helt jävla respektlöst”. Iris har legat och klarat en platsliggning förut och jag vet att hon kan, däremot kunde hon inte när jag var så nervös som jag var.

      Dumt av mig att lägga henne när jag var så nervös kanske men att hon reser sig och följer efter mig är inte något som ska störa de andra hundarna. Då ska de inte heller läggas plats om de inte klarar den störningen.

  7. Snyggt jobbat i övrigt menade jag. Du genomförde trotts nervositet och det är ju faktiskt bra att ha den kännslan ibland så man får känna på den situationen oxå. Men är man inte säker på att hunden ligger ska man inte lägga.

  8. Vi är snälla, vi är skåningar, vi behöver också träna på platsliggning, kanske vi ska slå oss ihop?
    Vet av egen erfarenhet vad ens egen nevositet kan sabotera för hunden hehe… Känns så jäkla taskigt, mot hunden alltså!
    Marina

    1. Jättetaskigt mot hunden, Iris har ingen susning om vad som plötsligt gjorde matte så konstig. :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *