Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris slutar aldrig springa – Livet med dobermann

Iris slutar aldrig springa

Just nu känns det som att hela tomten är ett enda stort gräva-grop-projekt. När man gräver gropar så kommer den sandiga jorden fram. När sandjorden kommer fram är hundarna där och gräver, leker och rullar sig. När de sen går in får vi sandlåda inne. Golv, sängar, soffan, ALLT är sandigt!

Därför har vi flyttat stängslet några meter in på tomten så att alla grävprojkten blir icke åtkomliga för hundarna.

Om det hade funnits en ogilla-knapp för hundar så hade Iris tryckt på den. Hon gillar icke att jag är och gräver grop på ena sidan staketet och hon är på andra! Det är på gränsen till djurplågeri tycker hon, i alla fall ylar och gnyr hon som om det vore det. Hon har hoppat över staketet minst en gång redan och börjat klura på var man kan gräva sig under. Sabla smarta hund!

I dag började grannen och jag dessutom gräva på ännu en grop då vi ska plantera häck. Lina och Iris fick därför vara inne i huset när jag var ute och grävde under dagen. Iris var inte helt nöjd med det heller så för att kompensera henne för innetiden så tog vi en cykeltur hon och jag.

Satte dragsele på Iris och så fick hon gå 800 m i drag för att värma upp/gå på toa/nosa. Jag ledde cykeln under den sträckan. Sen fick hon hoppa och skutta lös i kanske 100 m innan jag kopplade fast henne i draglinan som jag fäst i cykelstyret. Efter det var det varsågod och dra Iris.

Iris satte av i full fart och jag lät henne hållas, hon brukar falla in i lugnare tempo efter ett tag. Vi har ju cyklat när husse har sprungit tidigare (film och bild här) och då har jag ju bromsat lite hela tiden men i dag släppte jag på bromsen så att det inte skulle blir så tungt för henne.

Iris sprang i full galopp och hon slutade aldrig springa! Det sprätte upp grus på mig så jag fick lägga mig lite snett bakom henne med cykeln för att inte få stenskott i pannan.

Tänkte på hästen som dog på tävlingen i går och började klura på om Iris skulle falla död ner om hon inte slutade galoppera snart. När hon hade sprungit i galopp i 3 km och tungan hängde som en slips sa jag ååååååå sakta och Iris saktade ner. Stannade cykeln och klev av för att prata lite med min springare. Hon var glad och flåsade inte så särskilt mycket ändå.
Efter fotograferingen så vände jag på cykeln och vi rullade hemåt igen. Jag var helt säker på att Iris skulle nöjda sig med att trava men inte då. Full fart igen! Hon sprang hela vägen hem. Sista 500 m så fick jag säga åt henne att springa sakta igen, varva ner lite måste man faktiskt. Plus att vi hamnade bakom grannhunden som var ute på promenad. Det sistnämnda gjorde Iris väldigt frustrerad, hon ville springa ikapp honom också!

När jag kom hem kunde jag konstatera att hela rundan blev 7,3 km och att vi måste ha varit uppe i 25-30 km/h när Iris var som piggast. Undrar hur länga hon orkat springa så där i galopp? Ska hon få springa hur långt hon vill hur fort hon vill då och då?

(Jag uppdaterade min runkeeper i telefonen för ett tag sedan och konstaterade i dag att den börjat prata när man har den på, roligt även om jag blev lite rädd när telefonen började prata i fickan på mig första gången!)

18 svar på ”Iris slutar aldrig springa”

    1. Skönt att det inte bara är jag då!

      Fast jag hörde inte riktigt vad hon sa när cykeln susade fram i full fart och Iris sprätte upp grus där på vägen. Hon pratade så mycket också! Fortfarande osäker på vad hon sa…

  1. Haha, usch, känner igen det där med sand.. När det är överallt! Just nu är dt inte sand hos oss men päls.. Vet ingenstans jag INTE har hundhår.. ;)

    Härligt med cykeltur, men jobbigt när man hamnar bakom hundar.. Ingen dålig dragning ;)

  2. Vilket energiknippe du har! Mina tröttnar i allafall efter ett litet tag;) Men du verkar energisk också, plantera häck är lite pyssel! Hoppas den blir riktigt fin,

  3. Min förra dobbis var det oxå så där mycket drag i – hon drog tills jag sa åt henne att sluta. Midde är mycket latare – han drar en bit, men sen lunkar han bara :D Tikfenomen?! Mycket roligare att köra drag med en hund med drag i, i alla fall – om ni får ngn snö i vinter vill säga :D

    1. Jag som trodde Midde drog som en tok!

      Kommer att bli känd som hon som åker skidor på 1 mm snö här i vinter! :-D

  4. Du visar så fina bilder!
    Jag cyklade med min riesen ett par gånger i veckan, gjorde som du att han fick gå på toa innan. Han var ett otroligt energiknippe alltid. men när vi cyklade travade han fint i takt med att jag cyklade. Jag hade hans vanliga koppel på som jag höll i handen så jag hade möjlighet att bara släppa om nåt oförutsett skulle hända, men det hände aldrig nåt, han var stensäker när vi cyklade. Nu har jag en papillontjej, kontrast!, henne cyklar jag inte med……. Men jag måste då säga att jag får lika raska, om inte mer raska, promenader nu.

    1. Duktig din vovve var som travade så duktigt vid cykeln. Hade Iris haft halsband/koppel på sig så hade jag ställt samma krav på henne men jag hade haft mer att jobba på då kan jag säga!

      Men nu vet hon ju att dragselen är lika med dra som tusan och hon tycker att det är roligt.

      Roligt att din pappis är så full med fart! :-))

  5. Ja jag var tvungen pga privata jobbiga händelser :( Trist att det ska gå så långt men vad gör man? Hur som helst, jag har länkat din blogg nu och ser dina videoklipp på youtube dagligen. En fråga, att få hunden att stå, från ligg eller sitt. Hur gjorde du det? jag tog ett steg bakåt och dexter ställde sig givetvis men var de så du började med att få dina hundar att stå med eller? hade vart kul med tips, en hundägare till en dobbis till en annan ;)

    tja var inte så säker..förra året när jag bodde i peking (norrköping) var snön hos oss vid den här tiden ;) så kanske..annars får du ta dina hundar upp en dag o besöka norrland å dess snö, köra skoter och njuta :) jag längtar tills snön kommer hit, och man kan springa och leka av sig på isen. fan så najs de ska bli, och sen får se dexters reaktion på snön – måste komma ihåg kameran då ;) 8-)

    1. Så trist! Huvudsaken är att du har en blogg uppe i alla fall!

      Om det är stå som i att träna in momentet till lydnaden så ska ju hunden röra sig framåt så lite som möjligt när det ställer sig. Jag ställde mig nog bara rakt framför Iris och lurade upp henne med en karamell från liggande när jag tränade in det. Lycka till med Dexter!

      Jag får väl åka upp till Stockholm sen för att få se lite snö i värsta fall men jag hoppas att den kommer hit till Skåne med!

  6. Ja precis, jag lekte med bloggen igår och vart dönöjd, spec med headern :) men fan vilket pill de blidde dårå :) nu sitter jag och läser din grymma blogg :)

    ja precis han studsade liksom fram så nära mig o visst han ställde sig ju upp men när jag säger stå och försöker locka honom så sätter han sig, viftar med tassen och lägger sig :P märks han vill lära sig så fort som han bara kan :D 1-3 ggr har han tagit initiativet att leka med klickern :P

    ja gick in i köket, skulle fixa kaffe. jag stod och titta på dexter när jag höll i kaffeburken, han la sig, satte sig la sig igen ställde sig titta på mig. när jag tog fram godiset och klickern så sken han som en sol :P

    ja jag hoppas också ni får snö :) jag håller alla tummarna!!

  7. Vi må også stenge av i hagen. Under trappen har hundene funnet en fin plass å grave..
    Har akurat startet på innlæring/avlæring av stå fra sitt. Tidligere har jeg brukt go bit under mangen når hun sitter slik at hun hopper opp med bakbeina. Dette blir det mye bevegelser av og jeg ser at jeg må lære henne dette på nytt.
    Nå bruker jeg hånd target. Har henne i sitt foran meg for så å ta frem hånden. Da reiser hun seg opp med låste bein. Det som da er utfordringen er at for å trene flere repetisjoner må hun også sette seg riktig. Altså med låste bakbein. Har sett at hun fort kan finne på å sette de inntil forbeina. Men regner med at ved mye trening tettinntil og bruk av håndtegn over hode vil hun sette seg riktig. Håper jeg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *